2017. már 02.

Első poszt, tanári filozófiám

írta: td_Emree
Első poszt, tanári filozófiám

Biztosan már sokat hallottátok azt mondást, hogy ha valaki jó valamiben, akkor csinálja, ha nem jó benne, akkor tanítja. Remélem sikerül egy új kategóriát felállítanom, vagy csatlakozni hozzá, ha már van. Ez a kategória a jó benne, ugyanakkor tanítja is. Ha az embertől megkérdezik, miért akar tanár lenni akkor előbb könnyebb megnevezni azokat az opciókat, miért nem lesz valaki tanár. Például, ha jó fizetést szeretnél, akkor nem feltétlenül a tanári pálya ugrik be a fiataloknak, de hát a jó relatív fogalom.

Én az állandóság és a változatosság miatt szeretnék tanár lenni. Hiszen iskola volt, van és lesz is. Az állandóan változó tantervek, körülmények, kormányzati politika pedig biztosítja a szükséges változatosságot...

Komolyra fordítva a szót, azért szeretnék tanár lenni, hogy változtassak. Változtassak a tanárokról, diákokról, iskoláról és úgy általában az oktatásról kialakult sztereotip képeken.

Hogyan fogom ezt elérni?

Szakmámban a lehető legteljesebb profizmusra törekszem. Az általam választott és a jövőben oktatott tárgyakból maximálisan felkészülök. Követni fogom a tudományos változásokat és, azokat beépítem a tananyagba. Nem keresek kibúvókat és szembenézek a gyengeségeimmel. A diákok számára pozitív képet mutatok és követendő példát állítok mind az iskolában, mint a hétköznapi életben. Nyitott gondolkodású a problémákban kihívást és nem az életüket megkeserítő tényezőket látó embereket fogok nevelni, akik képesek akkor is magas szinten teljesíteni, ha a körülmények nem a legmegfelelőbbek ehhez.

Ez az én filozófiám.

Szólj hozzá

tanári filozófia