2017. ápr 05.

Mohácsi csata, teszt

írta: td_Emree
Mohácsi csata, teszt

Tesztemmel a mohácsi csata kapcsán felmerülő kérdéseket igyekszem megválaszoltatni a diákokkal. Ez az időszak nagy pontossággal bír a magyar történelemben, hiszen ekkor vesztette el a középkori Magyar Királyság regionális közép/nagyhatalmi létét.

A teszt során többféle feladat vár a diákokra, úgy mint rövid, kifejtős kérdések. Felelet választós kérdések, igaz-hamis kérdések. A többféle feladattípusnak köszönhetően az ismeretek felmérése pontosabbá válik, hiszen így elkerülhetjük, hogy csak olyan feladatokat adjunk, melyek egyesek számára kedveznek, mások számára ellenben hátrányosak.

A Quizlet alkalmazásnak köszönhetően nem csak tesztre,de a tananyag átismétlésére, elmélyítésére, felfrissítésére is lehetőség van. Ezek a játékos feladatsorok segítik a tanulókat, hogy jó élményeket szerezve tanulhassanak, mely feltétlenül elősegíti fejlődésüket és nagyban megkönnyíti az iskolai munkát. Ennek köszönhetően a jövőben mindenképpen alkalmazni fogom, tanári munkám során az ilyen és ehhez hasonló alkalmazásokat.

A felmérni kívánt osztály, általános iskola hatodik évfolyam.

A teszt elérhetősége:

https://quizlet.com/_3g3amt

Szólj hozzá