2017. már 13.

Google Calendar

írta: td_Emree
Google Calendar

Az alábbi posztban egy, a Google által kifejlesztett alkalmazást mutatok be, mely segíthet a tanároknak az iskolai teendőik strukturálásában. A választásom a Google Calendarra - naptárra - esett.

"A Google Calendar, a magyar változatban Google Naptár a Google ingyenes, online naptárszolgáltatása, hasonló a Yahoo! és az MSN által kínált naptárakhoz. 2006. április 13-án kezdődött meg a nyilvános bétatesztelése. Bár a Gmail-lel integrált szolgáltatás teljes kihasználásához Gmail postafiókra van szükség, a használatához elegendő egy ingyenes Google számlával rendelkezni." (Wikipedia)

 

 

Tutorial:

 

A Google naptár alapvetően nagy segítséget jelenthet a diákok számára, hogy ütemezni tudják a feladataikat. Történelem-angol szakos tanári hallgatóként további hasznát is látom.Egy részt be lehet állítani rajta a nyelvet, így gyakorolhatóak bizonyos idegennyelvi interakciók. Továbbá egészen 1900-ig vissza lehet menni vele az időben, így meg tudjuk nézni, hogy egyes történelmi események milyen napra estek, ami érdekességként hathat a száraz tényanyagban.

Szólj hozzá

google calendar